Penészmentesítés

Az egészség légkörében kizárólag elégedett ügyféltől távozunk.

Penészmentesítés

Több fázisú eljárás Környezetbarát hatóanyagok Tartós eredmény

A penészesedés megszüntetése összetett feladat. Nem elég, ha a felületeken található penészt eltávolítjuk, hiszen a penészgombák spórái már szétterjedhettek akár a környező helyiségekben is. Fontos, hogy az összes spórát elpusztítsuk! A penész képes megtelepedni a falakon, szekrényekben, textíliákon, az elérhetetlen résekben, berendezési tárgyakon és bárhol, ahol nedvességet és táptalajt talál. A gomba- és penészspóráknak számtalan változata létezik, ezek lehetnek ártalmatlanok, irritációt okozók, de akár kifejezetten ártalmasak (toxikus spórák) is szervezetünkre. Méretük egészen apró (1-100µm), így észrevétlenül lélegezzük be őket és képesek akár a tüdőnkig is hatolni, de a nyálkahártyáig könnyedén eljutnak. Így alakulhat ki általuk többek között allergia, asztma, köhögés, orrfolyás, szemirritáció, fejfájás, levertség, de akár bőrbetegségek, krónikus légúti problémák, szív és érrendszeri betegségek is. Ezért rendkívül fontos megszabadulni a penésztől, hiszen az egészségünket károsító és közérzetünket befolyásoló mikroorganizmusok!

A többfázisú penészmentesítési eljárásaink garantáltan elpusztítják az összes spórát a helyiségben, megszüntetik a dohos szagot, és a levegő minősége is érezhetően javul kezeléseink után!

Légminőség felméréssel, páratartalom méréssel és falnedvesség mérésekkel kezdjük a penészmentesítési eljárást, így meg tudjuk állapítani a fertőzés valós mértékét, és a legveszélyeztetettebb falfelületeket is detektáljuk. Ezután speciális, környezetbarát, vízzé bomló hidrogén-peroxid alapú hatóanyaggal kezeljük a legfertőzöttebb, penészes felületeket. Az ezt követő fázisban az ózon erejével a spóráktól érintett összes felületet és a légteret is elérjük. Az ózon a klasszikus vegyszereknél (pl. klór), akár több ezerszer hatékonyabb oxidálószer, 100%-ban környezetbarát, hiszen oxigénné bomlik vissza, nem hagy hátra káros vegyületeket, és gáz halmazállapota miatt a légteret és minden felületet elér. Fontos, hogy a megfelelő ózonkoncentrációt megfelelő ideig tartsuk fent, minden biztonsági intézkedés betartása mellett. Ezt garantálják ipari ózongenerátoraink, professzionális koncentrációmérő műszereink és az ózontechnikusi szaktudásunk, gyakorlatunk. Az utolsó fázisban a biOzone Smart Touch technológiával gondoskodunk róla, hogy a kezelt terület a lehető legegészségesebb környezetté váljon penészmentesítési kezelésünk révén.
Kezelésünk hatékonyságát mikrobiológiai laborvizsgálat is bizonyítja. A felmérést a többfázisú penészmentesítő kezelésünk előtt és után is elvégezték, ahol 1000 liter levegőben lévő korábbi 1100 spóraszámot 90-re csökkentettük
0
biOzone kezelés előtt mért penészspórák száma a fertőzött helyiségben
0
Kültéren mért penészspórák száma
1100
biOzone kezelése után mért penészspórák száma a fertőzött helyiségben
A kezelés után az elpusztult penészt érdemes tisztítószeres, enyhén nedves ronggyal átmosni, hogy az esztétikai állapot is visszaálljon a kívánt szintre. Ez legtöbbször elégséges, azonban a sokáig és erősen átpenészesedett falakon esetenként megmaradhat az elszíneződés. Ilyen esetekben a fal újra festésére csupán esztétikai okokból lehet szükség, de ezt minden esetben kizárólag a szakszerűen elvégzett penészmentesítés után ajánljuk! Fontos, hogy a penészmentesítés csak abban az esetben tud valóban hosszútávú eredményt hozni, ha a kezelés után a kiváltó okot kezelik! Szigetelési, építési és adottságbeli problémákat költséges és időigényes feladat orvosolni, de legtöbbször több odafigyeléssel, elővigyázatossággal, esetleg néhány berendezés beszerzésével megoldható a probléma. Ebben is ügyfeleink segítségére tudunk lenni szaktanácsainkkal! Lépjen kapcsolatba velünk bővebb információért vagy kérjen árajánlatot, és szabaduljon meg a penésztől környezetkímélő megoldásainkkal!

Kiszállási zónák

Ingyenes zóna

0 Ft

13., 4., 15., 14., 6. kerület

Ajánlatkérés

1. zóna

1 500 Ft

2., 3., 16., 10., 9., 7., 8., 5., 1., 12. kerület

Ajánlatkérés

2. zóna

3 000 Ft

17., 18., 19., 20., 21., 22., 23., 11. kerület

Ajánlatkérés

3. zóna

5 000 Ft

Üllő, Szigetszentmiklós, Érd, Biatorbágy, Telki, Piliscsaba, Vác, Aszód által határolt területek

Ajánlatkérés