Lássuk, hogy mik azok a hidegködképzők és miért hasznosak!

hidegködképző

Megosztás

A ködképzők olyan eszközök, amelyeket használhatunk a kártevők elleni küzdelemre, fertőtlenítésére, penészmentesítésre, és akár a kellemetlen szagok eltüntetésére is. Abban az esetben, ha a megfelelő hatóanyagokat és az adott tér sajátosságainak megfelelő technikát alkalmazzuk, bel -és kültéren is hatékony megoldást jelentenek. A ködképzőknek és a hatóanyagoknak széles spektruma van. Mi most szeretnénk az ultra alacsony volumenű hidegködképzésre és a fertőtlenítésre koncentrálni, hiszen ez a biOzone szakterülete.

Hol tartunk most?

Az elmúlt években megfigyelhettük, hogy az európai háztartások és intézmények higiénia színvonala emelkedett. Teljesen új vagy újra felfedezett technológiák, hatékony és környezetbarát hatóanyagok kidolgozása volt a már amúgy is jellemző tendencia a fertőtlenítés területén. A 2020-as pandémia véleményünk szerint pedig egyértelművé tette, hogy ezeknek az innovációknak ideje lakossági szinten is a lehető legszélesebb körben elterjednie. A nagy forgalmú köz-, ipari-, és szórakoztató intézmények már egy ideje kezdték belátni, hogy forgalmas épületeik nagyobb figyelmet igényelnek a kórokozók elleni harcban, és hogy fontos a belső légterük minőségének egészséges szinten tartása is. Az elavult módszerek sajnos túl sok teret hagynak az emberi mulasztásra, a környezetet károsító hatóanyagok használatára, és hatékonyságuk sem megfelelő. Lássuk, miben más egy professzionális fertőtlenítő szolgáltatás, ami hidegködképzéssel és nanotechnológiás hatóanyaggal támad a kórokozók ellen.

A hidegködképzés előnyei

A fertőtlenítő hidegködképzés a szokásos fertőtlenítést a következő szintre emeli. A tipikus szórófejes flakonok korlátozott mérete, szórási képessége, valamint cseppmérete miatt kizárólag egy kis célzott felületet fertőtlenítenek. Az általánosan hozzáférhető hatóanyagok ráadásul sokszor kártékony vegyületeket tartalmaznak, amik később a légtérbe párolognak. A fertőtlenítő hidegködképzés ezzel ellentétben egy mikrorészecskékre porlasztott, általában víz alapú antimikrobiális oldatot használ, amiből aeroszol ködöt hoz létre. Ez a köd képes a levegőben lebegni, így a levegőben terjedő kórokozók ellen is harcol, és a nehezebben hozzáférhető felületeket is képes lefedni. A fertőtlenítés után az innovatív, környezetbarát szerek pedig általában teljesen természetes ártalmatlan vegyületekre bomlanak vissza. Az általunk használt hatóanyag ráadásul bizonyítottan több napos antibakteriális utóhatással is rendelkezik, így az azonnali újrafertőződéstől sem kell tartani.   

Ezzel a módszerrel gyorsan és hatékonyan lehet kezelni szinte bármilyen méretű és adottságú teret. Egy kisebb lakástól kezdve egy nagy irodáig mindenhol vannak olyan hot-spotok (gyakran érintett felületek), nehezen elérhető felületek, apró zugok, rések, szellőzőrendszerek, amelyeket nem/ritkán tudunk megtisztítani. Ezek a felületek lehetnek a melegágyai a kórokozóknak, ahonnan elterjedhetnek az egész helyiségben/épületben. A hidegködképző technológia magas hatékonysággal hidalja át ezt a problémát úgy, hogy még a bútorok és berendezési tárgyak mozgatására sincs a legtöbb esetben szükség. Ezzel időt és energiát is spóroltunk.

Úgy gondoljuk, hogy fertőtlenítő ködképzésünk előnyeit tényleg bárki élvezheti. Van, aki csak a garázsát vagy akár egész otthonát szeretné mélytisztítani. Valakinek büféje, étterme, esetleg forgalmas szalonja van, és fontosnak tartja a vendégei és alkalmazottai biztonságát és egészségét. Természetesen egy forgalmas irodában, konditeremben vagy üzletben mindenképpen ajánlott a rendszeres innovatív fertőtlenítés. Ha szeretnéd igénybe venni szolgáltatásunkat, az alábbi apró lépésekkel tudsz felkészülni a fogadásunkra.

Hogyan készüljek fel a biOzone hidegködképzési fertőtlenítésére?

A kiérkezésünk előtti napon jó, ha a szokásos takarítást elvégzed, így a felületeken kevesebb a por és  a kosz, ez nagy mértékben segíti a fertőtlenítés hatékonyságát. Majd lehetőleg távolíts el mindent, amit csak lehet a pultokról, polcokról és asztalokról azért, hogy fertőtlenítés szempontjából minél több fontos felület maradjon szabadon. Az élelmiszereket tedd el a hűtőszekrénybe. Étterem esetében az edényeket és konyhai eszközöket a fertőtlenítés ideje alatt a legjobb máshol elhelyezni, de ha erre nincs lehetőség, akkor letakarni. A növényeket is célszerű eltávolítani, ha van rá lehetőség, de ha esetleg nincs, akkor emiatt ne aggódj. Természetesen a helyszínen mi is felmérjük a terepet, és letakarjuk azokat a részeket, amit nem szeretnénk, hogy nedvesség érjen. Amennyiben vannak, a füst és tűzjelzőket le kell kapcsolni, és ha nem önálló szellőzőrendszerrel van ellátva az adott helyiség, azt is le kell majd kapcsolni. Nem szeretnénk ugyanis a szomszédos helységeket is fertőtleníteni az ügyfeleinknek nyújtott szolgáltatásunk során 🙂 Az eljárás időtartama alatt a helyiségben kizárólag a biOzone csapata tartózkodhat. Ennek hossza függ a helyiség méretétől és adottságaitól, ezért konkrét időtartamot mindig csak személyesen tudunk mondani. Amennyiben ez napközben nem megoldható, kérheted éjjeli bagoly rugalmassági szolgáltatásunkat.

Eszköztárunk igen széles ahhoz, hogy megtaláljuk mindenki számára a megfelelő megoldást a kórokozók ellen, az egészségtelen levegő helyreállításhoz. Szeretnénk, ha mindenki biztonságban és egészségben tudhatná családját, munkatársait, ügyfeleit és vendégeit. Keresd bizalommal csapatunkat!

További Cikkek

Penész az otthonodban
Penész és szagmentesítés

6 hely az otthonodban, ahol penész rejtőzhet

Ha kellemetlen, dohos szagot érzel otthonodban, esetleg gyakori fejfájást vagy elhúzódó megfázást tapasztalsz magadon, elképzelhető, hogy penész rejtőzik az otthonodban. Ez az infógrafika abban segít,

Antimikrobiális nanotechnológiás védelem

Tartós fertőtlenítés

A mostani pandémiás, megfázásos és influenzás időszakban valószínűleg mindenki szorgalmasabb pl. a kézmosás terén.  A szülők igyekeznek elszigetelni a beteg gyerekeket a család többi tagjától.